Brunch

brunchee

 

Már csak 2 tanítási nap és kezdődik a 16 napos téli szünet! Mivel ezt az időt együtt töltjük a gyerekekkel, gondoltam még csapok az egyik barátnőmmel egy görbe délelőttöt: meghívtam bruncsra – azaz a se-nem-reggeli-se-nem-ebédre- és megnéztünk egy romantikus-karácsonyos-zökkenjünk ki a hétköznapokból filmet :).
Persze, hogy az örök slágert, a Love Actually-t (Igazából szerelem) néztük, miközben jót ettünk, ittunk!!! Kell ennél több szünet előtti napokra??!!!

IMG_6233Nagyon népszerű étkezési forma a reggel 10 és a délután 2-3 között elfogyasztható brunch. Nem tudom van-e magyar neve? – reggebéd? Vagy csak rebéd?
Sok étterem szakosodott erre: az étlapjukon főleg bacont, omlettet, tükörtojást, sült kolbászt, sült krumplit, pirítóst kínálva az elengedhetetlen vödör méretű, de gyönge kávé mellé. A legtöbbjük franciás hangulatú, nagyon kedves kis hely.

Amúgy, ha ínyenc vagy és nagyon szeretnéd megismerni a világ nevezetesebb konyháit, akkor elég csak Montreálba repülőjegyet foglalnod!
Mivel ez egy soknemzetiségű (multikulturális) város – nem csak a nyelvek terén nevezhetjük Bábelnek, de nyugodtan kijelenthetem, hogy a világ minden tájáról érkeznek ide emberek, kisebb közösségek, akiknek van saját éttermük vagy akár saját, hazai termékeket áruló boltjuk is! (igen, magyar is!!)

Annál is inkább, mert az „eating out” – nem otthon evés – az egyik kedvenc időtöltésük meglátásom szerint a helyieknek, egyfajta életforma ez.
Rengeteg – de rengeteg étterem van. Természetesen nem csak speciális nemzeti ételeket kínálók, de egymás hegyén-hátán találunk gyorsétkezdéket (hamburger, pizza, hotdog, csirkéző stb.), kávézókat. A legtöbbnek van házhoz szállítási szolgáltatása és még így is mindig teltház van dél körül a legtöbben!!

IMG_6236Mi ma otthonülősre vettük a figurát, és lekoppintva a kellemes kis brunchot, amit egyik alkalommal rendeltem egy hangulatos kis helyen, aminek már a neve is olyan jól hangzik – Le Passé Composé (löpásszékompozé- ez az egyik múlt idő a francia nyelvben) gyorsan rittyentettem mindkettőnknek harapnivalót.

Mert nincs olyan dolog, amit egy magyar ne tudna megcsinálni akár otthon is magának 🙂

 

2 thoughts on “Brunch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *