Tökfaragás profi módra!

img_2316

Faragjuk, faragjuk a tököt Halloweenre készülve, bár nem annyira tehetségesen, mint Upper-Canada Village-ben, ahova október elején látogattunk el. Az internetet böngészve akadtam rá arra a kiállításra, ami  az első számú látnivalója volt ősszel Ontariónak.
A szabadtéri múzeum október hónapban egy 7000 töklámpásból álló kiállítást szervezett Pumpkinferno néven a helyben termelt tököket felhasználva! Mivel mi nem vagyunk túl tehetségesek tökfaragásban, gondoltuk, nézzük meg, mások mire mennek ebben a témában!!
Hát volt meglepetésben részünk!!!

img_2398

Először is szerencsére neten vettünk kis felárért elővételben jegyet, így megúsztuk a kb. 2 órás sorban állást a pénztár előtt este hétkor, nyitáskor. Sejtettük, hogy sokan lesznek, hisz a weboldalon lehetett olvasni, hogy kb. ötezer látogatójuk van egy este!!!
Amint beléptünk a sötétben a kapun, már teljesen más hangulat fogadott bennünket a töklámpásokkal kivilágított múzeum udvaron.

img_2413
Töklámpásokkal díszített boltíves kapun keresztül bejutva faragott tökarcok százai néztek a látogatóra – amiket a kisírtetiesen vibráló fények és halk zene tett még “vendégszeretőbbé”. 🙂

img_2337

Nagyon tetszettek a töklámpásokkal megdíszített fák, alattuk a különböző témákban – csigák, virágok – kifaragott tökös kiskertekkel.

img_2351

Ami külön meglepetés volt, hogy hatalmas nagy szobrokat, szoboregyütteseket is raktak ki faragott tökökből – mint egy 3D-s tökpuzzle nézett ránk a sárkány, a madarakból álló kép, ami gyönyörűen tükröződött egy nyugodt kis tó felszínén.

img_2358

img_2362

Soha nem gondoltam volna, hogy itt viszont fogom látni Elvis Presley-t, korabeli énekeseket, táncosokat, miközben szól a “Jailhouse Rock” és villognak a dekorációk! Igazi show volt, és voltak, akik táncra is perdültek a hűvös estén. 🙂

img_2378

Műalkotásokat is “fordítottak” le töklámpás nyelvezetre, 🙂 Mona Lisa, Van Gogh kivilágítva díszítette a sötét mezőt.

img_2402

Persze, mivel október a Halloween hónapja, volt rengeteg rémísztő alkotás is: boszorkányok, halálfejek.

Ha esetleg valakinek eddig nem volt ötlete, milyen faragással díszítse majd a ( majdnem azt írtam: tökét… :-D) – leendő töklámpását, akkor remélem sikerült egy-pár ötletet adni hozzá 🙂

Kívánok mindenkinek szép Halloweent! 🙂

img_2418

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *